Mascotte ontwikkeling

Home/Mascotte ontwikkeling
Mascotte ontwikkeling2020-07-28T14:11:10+02:00
  • mascotte ontwikkeling

Wij brengen de mascotte van uw bedrijf tot leven…

Introductie

Wonderland Entertainment groep is gespecialiseerd in het bedenken van een geheel nieuw mascotte-concept voor uw organisatie. Alle processen vinden plaats in eigen huis; vanaf het maken van de eerste schetsen op de tekentafel, het vervaardigen van een stevig, robuust en kwalitatief hoogwaardig kostuum in onze modelwerkplaats, tot aan het opleiden van uw personeel op uw of onze locatie zodat u uiteindelijk zelf aan de slag kunt.

Wij bieden u full-concept-mascotte-ontwikkeling. Dit houdt in dat wij het mascotte ontwikkelen op basis van uw bedrijfsfilosofie inclusief specifieke karaktereigenschappen die bij uw organisatie of product passen. Het concept kan worden uitgebreid met een bijpassend entertainmentpakket of promotiemateriaal zoals poppentheatervoorstellingen met maatverhaal en bijbehorende poppentheaterpoppen (uw mascotte in klein formaat 3D-uitvoering), decoratie of promotieborden.

Nut en Voordelen

Uw organisatie kan een mascotte op verschillende manieren inzetten. Wij ontwikkelen deze volledig naar de maatstaven van uw organisatie zodat de match tussen uw bedrijf en het mascotte optimaal is. In overleg met de eigenaar bestaan er ook mogelijkheden om mee te liften op een communicatieplatform van een bestaand mascotte. In dat geval zal er gebruik worden gemaakt van een licentie en kunnen wij in veel gevallen rechtstreeks bemiddelen.

De voordelen welke gebonden zijn aan het inzetten van een mascotte binnen uw organisatie:

  • De mascotte wordt een merkvervanger voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar.
  • De mascotte zorgt voor een grotere herinnering- en herkenningswaarde.
  • De mascotte maakt het belevenisplaatje compleet.
  • De mascotte zorgt voor commerciële nieuwe mogelijkheden, zoals het ontwikkelen van een merchandiselijn.
  • De mascotte is een meerwaarde voor de organisatie, waardoor er een onderscheid wordt  gemaakt ten opzichte van de concurrentie.
  • De mascotte zorgt voor positieve aandacht en eventuele publiciteit.
  • De mascotte zorgt ervoor dat de doelgroep beter wordt bereikt.

Door een mascotte consistent in de organisatie door te voeren, ontstaat een zo optimaal mogelijke beleveniswereld voor uw doelgroep. Het mascotte kan daarnaast commercieel geëxploiteerd worden. Op uw wens ontwikkelen wij hiervoor een passende merchandiselijn. Verder zorgen wij ervoor dat de mascotte past bij de merkwaarden en uitstraling van uw organisatie of uw product. Bij de ontwikkeling van uw mascotte maken wij gebruik van een zogenaamde style-guide; een draaiboek waarin de huisstijl, poses, gedrag, beeldmerk en fysieke omgeving van uw mascotte beschreven staan.

Consistentie en Identificatie

Wij zorgen ervoor dat het karaktereigenschappen van de mascotte aansluit bij de merkwaarden van uw organisatie en wat uw organisatie wil communiceren. Consistentie is één van de belangrijkste aspecten. Veelal wordt er daarom gekozen om de mascottes niet te laten spreken, ondanks dat ze in filmpjes wel spreken. Kinderen kunnen zich inleven en identificeren in mascottes van het onzijdig en mannelijk geslacht. Wanneer een mascotte van het vrouwelijke geslacht is, dan wordt de mannelijke kinderdoelgroep uitgesloten. Andersom is dit niet het geval. Om deze reden maken we vaak gebruik van dierlijke of fantasierijke mascottes.

Titel

Ga naar de bovenkant